Evenimente Resurse

Salsa cu bebe la purtător

Cel mai greu după naștere mi-a fost cu faptul că mă simțeam semi-izolată, majoritatea prietenelor mele nu aveau copii și simțeam că nimeni nu mă înțelege.

Pe măsură ce fiică-mea creștea, nevoia de socializare devenea mai mare, voiam doar să discut cu cineva care trecea prin ce treceam și eu. Și am cam început să vânez mamele din oraș care aveau copii cu vârstă apropiata de a fiică-mii.

Ce binecuvântare îmi părea să mă văd cu ele!

Cu gândul acesta am început să organizez întâlnirile săptămânale, de fapt grupul de sprijin în alăptare și așa a apărut și ideea dansului cu bebelușii la purtător.

O modalitate de a combate depresia post-natală este să fii activă alături de bebeluș. Unde mai pui și ultimele studii care spun că  mișcarea, sportul, dansul pot avea acțiune similară antidepresivelor? Practic dacă mergi la o plimbare, dans și îți mai place și compania îți ridici starea de spirit.

Prin dans crește nivelul oxitocinei, dacă îti mai poti pupa și bebelușul, deja ajutăm endorfinele(hormon al fericirii) să crească și te mai și menții în formă. Crescând nivelul endorfinelor devenim fericiți și relaxați, cine nu ar vrea asta?

În poza de mai sus o vedeți pe minunata noastră Raluca Nicolescu la un botez, credeți că a stat vreun pic?

Să vă mai zic că bebelușii purtați plâng mai puțin? Vă pun și studiul în subsol care a arătat că purtarea micuțului doar 3 ore pe zi scade cu 43% perioada totală de plâns?

Bebelușii învață din ceea ce văd, așa că dacă te văd activă și fericită, și ei vor fi la fel.  Zile proaste avem destule, dar important este să mai avem unele și cu dans.

În plus, mersul atât la grupul meu de sprijin cât și la salsa cu micuții poate fi un punct de plecare pentru a iți face noi prieteni care impărtășesc aceleași interese cu tine.

Nu este necesar să cumperi cine știe ce echipament special pentru a te bucura de dansul cu copilul. Dacă nu ai sistem ergonomic de purtare, grupul de babywearing Pitești te ajută cu ce ai nevoie pentru a te bucura de apropierea fizică, de bonding cu bebe chiar și când  dansezi.

pinterest.com

Dacă ai un copil mai mare se poate bucura și el de jovialitatea dansului, dansul ne aduce fericire la orice vârstă. Poate încerca să imite mișcările instructorului si cu siguranță se va distra.

Vă aștept cu drag la socializare alături de Latin Dance Pitești.

Să fie cu bucurie în fiecare luni începând cu luni 13 februarie 20202 și nu uitați ce se naște din dragoste, se crește cu dragoste.

Aici găsiți detalii despre eveniment.

Let’s salsa together!

2-The Role of Exercise in Treating Postpartum Depression: A Review of the Literature

Hunziker UA, Garr RG. (1986) Increased carrying reduces infant crying: A random-ized controlled trial. Pediatrics 77:641-648

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *