Alaptarea A - Z Probleme frecvente

Pot bea cafea dacă alăptez?

Ai nevoie de acel mic impuls pentru a începe ziua? Alăptezi și nu știi dacă poți bea cafea?

Multe mame simt că nu se trezesc, dacă nu își beau cana de cafea de dimineață, uneori însoțită de un croissant delicious.


Dar băutul cafelei este unul dintre acele lucruri de care ne temem în alăptare. Cu siguranta siguranță ai auzit și tu o mulțime de lucruri despre interdicțiile ALIMENTARE din timpul alăptării și, bineînțeles, despre cafea!?

În realitate, majoritatea mamelor care alăptează pot bea cofeină cu măsură.

Cofeina este un stimulent și, deși o cantitate mică trece prin lapte, bebelușii nu o pot elimina din corpul lor la fel de repede ca noi, astfel încât cofeina se poate acumula în corpul lor pe parcursul zilelor în care există un consum ridicat de cafea și alte băuturi cu cofeină.

Unii bebeluși pot fi mai sensibili la consumul de cafeină al mamei. Cum îți dai seama de acest lucru? Testezi, adică bei cafea. Dacă bebelușul tău pare deosebit de agitat, iritat și există o cantitate semnificativă de cofeină în dieta ta, recomandarea este să reduci doza sau să nu mai bei timp de 2-3 săptămâni, pentru a vedea dacă există diferențe.

RECOMANDAREA GENERALĂ ESTE DE A LIMITA CONSUMUL DE CAFEA LA 2-3  CEȘTI PE ZI!

Cantitatea de cofeină poate varia în functie de multe aspecte: tipul de cafea, tipul de cafetieră, dacă este pregătită acasă sau în cafenea, mărimea ceștii (am văzut și mame bând din căni uriașe), dacă este rece sau caldă, dacă sunt utilizate unul sau mai multe pahare de espresso în pregătire.

O femeie care alăptează ar trebui SĂ LIMITEZE CONSUMUL DE CAFEA LA CEL MULT 300 MG PE ZI📍

Un ghid general pentru NIVELUL cofeinei din diverse preparate ar putea fi:

  • Cafea instant (120 ml) – 65 mg
  • Cafea la filtru (120 ml) – 80 mg
  • Drip Coffee Maker (120 ml) – 115 mg
  • Espresso (60 ml) – 100 mg
  • Capsulă Nespresso – 65 mg
  • Nespresso Original Lungo  – 77-85 mg
  • Starbucks American Large – 225 mg
  • Cafea fierbinte Starbucks cu 1 shot de Espresso Large – 150 mg
  • Cafea rece Starbucks Large – 330 mg
  • Starbucks Frapuccino Large – 90 mg
  • Starbucks expresso doppio – 150 mg
  • Starbucks Decaf Coffee, Pike Place Roast grande -25mg

Aceste date sunt doar de referință, cafeaua de la cafenea poate varia foarte mult ca și conținut de cofeină, și de obicei conține mai multă cofeină decât cafeaua făcută în casă.

Ține cont, cofeina se găsește în cafea, ceai (yerba maté sau ceai verde), băuturi răcoritoare, băuturi sportive/energizante, unele medicamente eliberate fără prescripție medical/cu prescripție medicală sau ciocolată. Amintește-ți că aceste date sunt medii, așadar ar trebui să iei în considerare următoarele lucruri:

  • Fiecare bebeluș are sensibilitate diferită la cofeină, la fel ca și adulții, așadar ai grijă la bebelușul tău! Dacă atunci când bei cafeaua este foarte iritabil și doarme greu, trebuie să reduci cantitatea de cafea consumată.
  • Bebelușii prematuri și sub 3 luni vor avea un pic mai multă sensibilitate la cafea decât cei cu vârstă mai mare.
  • Cofeina consumată de mamă apare rapid în laptele matern, vârful de concentrație fiind obținut la o oră sau o oră și jumătate după ingestie.

În concluzie, vă puteți bucura în siguranță de o ceașcă sau două de cafea în timp ce alăptați, atâta timp cât consumul de cofeină rămâne sub 300 de miligrame. Consumul moderat de cafea nu produce niveluri semnificative de cofeină în plasmă sau urină la sugari și poate fi nedetectabil sau sub niveluri terapeutice în perioada neonatal.

Dacă doriți o măsură extra de precauție, puteți alăpta după vârful maxim de concentrație al cofeinei, după ce se atinge acest vârf, nivelul cofeinei din lapte începe ușor să scada.

Din fericire, cofeina nu pare să ducă la o reducere a cantității de lapte matern. La fel ca în majoritatea lucrurilor, moderația este cheia.

În plus, nu este nevoie să pompezi și să arunci după ce ai băut cafea.

Așadar, POFTĂ BUNĂ LA CAFEA !


1 comentariu

  1. […] sânii mamei, la igiena lor și obiceiurile pe care aceasta le are de urmat. „Pot mânca asta? Pot bea cafea dacă alăptez? Ce produse pot folosi pentru sâni și bebelușul să poată suge fără probleme? Pot folosi […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *