Alaptarea A - Z

Minunile laptelui matern

Uneori hazardul face ca lucrurile să iasă și bine, contrar așteptărilor personale, populare sau culturale.

Aceasta este concluzia la care au ajuns cercetătorii de la Universitatea din Lund, Suedia, mai exact doamna profesoară de imunologie, Catharina Svanborg în urma cercetărilor despre antibiotice și noi agenți antimicrobieni. Întrucat era cunoscut faptul că laptele matern conține acești factori ea a decis să își aprofundeze studiile folosindu-l.

Căutând o nouă generație de antibiotice a izolat, din greșală, una dintre componentele laptelui matern,  o proteină numită HAMLET.  Pornind de la aceasta s-au efectuat apoi diverse teste pe această componentă, iar unul dintre aceste teste a presupus ca această proteină să fie adusă în contact cu celulele canceroase.

Atunci a apărut un rezultat incredibil. „Spre surprinderea noastră, când am adăugat această componentă a laptelui, celulele canceroase au murit. A fost o descoperire total neașteptată, a explicat profesorul.

Proteina Hamlet vizează chiar nucleul celulelor canceroase, jefuindu-le de energia lor, astfel că acestea ajung  să moară.

O componentă care aduce multă speranță în inimile tuturor.

A fost efectuat chiar un studiu pe un pacient cu cancer de vezică . Rezultatul a fost uimitor, eficacitatea proteinei HAMLET a fost demonstrată având același efect ca și în cazul studiului pe celule. Odată distruse celulele canceroase au fost eliminate prin urină.

Rămâne ca oamenii de știință să formuleze un tratament eficient pe baza acestei substanțe,  însa din păcate nu este suficient ca un adult să bea lapte matern și atât. Pentru ca laptele uman să lupte împotriva tumorilor, proteina trebuie modificată, lucru pe care oamenii de știință l-au făcut prin desfășurarea parțială a acesteia și adăugarea unui acid gras la componenta acesteia.

În timp ce laptele uman reprezintă NUTRIȚIA OPTIMĂ pentru bebelușii și copii mici, oferindu-le beneficii imunologice, intestinul adultului funcționează  in mod diferit astfel că, multe din aceste beneficii se pierd.

Stomacul adultului are o cantitate mai mare de acid și are, de asemenea,  mai multe enzime, care sunt mai dure pentru laptele uman, drept urmare, adulții nu obțin aceleași avantaje ca și sugarii.

Important de știut este că HAMLET țintește și omoară doar celulele canceroase, celulele nomale nu sunt vătămate.

Cercetătorii speră că acest compus din laptele matern ar putea ajuta și la combaterea cancerului intestinului sau colului uterin.

Până una alta să facem ce este mai bine pentru micuții noștri, fiecare picătură de lapte contează, benefiiciile laptelui matern fiind nenumărate, așadar apelați la ajutor specializat pentru a vă atinge scopurile în ceea ce privește alăptarea.

2 comentarii

  1. […] În urmă cu câțiva ani AUZEAM că după șase luni laptele matern nu își mai are rostul pentru că era deja ca apa. De ceva timp, ceea ce se aude cel mai mult este că acest fenomen ciudat de transformare a laptelui în apă se întâmplă la 12 luni. Și totuși ambele variante sunt false. Laptele matern este încă un aliment nutritiv, indiferent de vârsta unui copil. Mai mult, cu cât este mai în vârstă, cu atât conține mai multe grăsimi și cu atât este mai mare cantitatea de calorii și factori imunologici pe care o oferă. Beneficiile pe care le oferă laptele matern sunt nenumărate. […]

  2. […] matern are proprietăți are proprietăți magice și dinamice care servesc la protejarea lui, precum și la optimizarea sănătății sugarului care […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *