Se întâmplă frecvent ca în timpul alăptarii mama să aibă nevoie de vreun tratament. Fie că este vorba de un tratament de scurtă durată, fie că este ceva îndelungat, cel mai des mamele aud că, pentru a se putea trata, TREBUIE să oprească alăptarea.
Și ce facem? Gata, la cea mai mică durere mama ia calmant și întrerupe alăptarea? Oh, nu , nu întrerupem nimic. Ne apucăm de căutat date despre medicamente pe cea mai ușoară și accesibilă platformă – E-LACTANCIA.ORG
Am mai scris deja depre medicamente şi alăptare, dar acum vreau doar să vă detaliez despre cum puteți verifica dacă un medicament este sau nu compatibil cu alăptarea.
E-lactancia este o pagină web care oferă informații veridice și fiabile despre efectele medicamentelor și plantelor în timpul alăptării. Este un ghid excelent, util în special, care ne permite să verificăm orice remediu, medicament și compatibilitatea sa cu laptele matern.
Site-ul web, creat și coordonat de José María Paricio, a luat naștere din întâmplare. A început ca un simplu tabel Excel, pe care cadrele medicale de la spitalul Marina Alta din Denia l-au creat pentru a împărtăși informații. A fost alcătuit de un grup de pediatri, asistente și farmaciști, care acum formează o organizație nonprofit numită APILAM.
Pe pagină există un motor de căutare și fiecare medicament este clasificat conform RISCULUI în alăptare, este exprimat ca risc foarte scăzut, scăzut (compatibil), mare sau foarte mare (incompatibil) pentru alăptare și copil.
Pe scurt, intoduceți substanța activă a medicamentului, să zicem că vreți să luați un antiinflamator, ibuprofen, substanța va apărea in listă, o selectați și dați enter. Imediat vă apare gradul de compatibilitate cu alăptarea. În cazul găsirii unui medicament cu risc mare sau foarte mare, site-ul web ne oferă alternative, dacă acestea există, pentru a ne trata în siguranță.
Aceste informații se bazează pe studii medicale care depășesc prospectele, care uneori nu oferă informații clare cu privire la compatibilitatea alăptării.
În plus, baza de date a acesteia este actualizată zilnic. Pediatrii care lucrează pentru întreținerea paginii sunt actualizați constant și toate datele rămân sub control continuu. De fapt, la sfârșitul fiecărei căutări putem verifica datele farmacocinetice și este pusă la dispoziție și o bibliografie extinsă.
Utilizarea paginii este gratuită și disponibilă tuturor celor care au nevoie și doresc să o urmărească. Dacă și voi sunteți recunăscători că există un asemenea suport oferit mamelor care alăptează, puteți face o donație.
Site-ul este util atât pentru familii, cât și pentru medici, deoarece nu este deloc indicat să oprească alăptarea fără să știe mai întâi dacă un tratament este cu adevărat incompatibil sau fără a evalua alternativele.
[…] cu mult timp în urmă, platforma „E-Lactancia”, și-a modificat recomandările în acest sens. E-lactancia este o pagină web care oferă informații veridice și fiabile despre efectele medicame…. Este un ghid excelent, în special util, care ne permite să verificăm orice remediu, medicament […]
[…] cum ar fi lidocaina și prilocaina, este în principiu sigură pentru alăptare conform siteului e-lactancia. Există, din păcate șansa ca aceastea să provoace o reacție alergică pentru dumneavoastră […]
[…] medicul despre medicamentele antiinflamatoare: sunt în general compatibile cu alăptarea. Poți verifica compatibilitatea medicamentelor cu alăptarea la […]
[…] E-lactancia este o platformă web care permite verificarea compatibilității medicamentelor cu ală…, la fel și Lactmed sau lecrat.fr, în special evaluând raportul de lapte matern/plasmă al fiecărui medicament. Medicamentele cu valori > 1 implică faptul că medicamentul nu este potrivit pentru o femeie care alăptează. […]