Probleme frecvente Resurse

Cine are grijă de mama?

Văd zilnic mame, și eu sunt mamă și uneori simt că…

Ne concentrăm atât de mult pe bebe, să nu îi lipsească nimic, încât ajungem să uităm de mamă.

Cui îi pasă de mamă?

Este EXTREM DE IMPORTANT ca bebelușul SĂ FIE bine, dar și mama este la fel de importantă.

Alăptarea este în primul rând despre mamă.

* Ne concentrăm prea mult asupra bebelușului și, deși, evident, este parte esențială a ecuației, bebelușul nu este cel care este plin de îndoieli, așteptări foarte mari, alte o mie de lucruri de făcut în afară de alăptare.

   Mama este cea care luptă împotriva curentului, cea care are nevoie ca tribul ei să o susțină, ascultând-o fără să o judece, având grijă de toate treburile, astfel încât mama să se poată dedica numai bebelușului ei fără să-și facă griji pentru nimic altceva. *

Poti avea grijă  de ea având grijă de toate treburile, astfel încât mama să se poată dedica numai bebelușului ei fără să-și facă griji pentru nimic altceva.

Când vezi o mamă, nu o întreba doar CE FACI, ci fii atent la ea.  Mamele ajung să fie experte în a pretinde că sunt în regulă atunci când, de fapt, au nevoie de o pauză. Au nevoie să vă dați seama că nu sunt întotdeauna în regulă.

Când vezi o mamă, NU-I OFERI SFATURI NECERUTE, nu-i spune cum să facă lucrurile. Când vezi o mamă, OFERĂ-I AJUTOR, întreabă dacă a mâncat, dacă a avut timp de un duș, dacă are nevoie de 10 minute singură sau dacă vrea să o scoți la o plimbare.

Când vizitezi o mamă, încearcă să nu te adaugi la lista ei de griji, are deja  destule pe cap. Fii precaut cu ceea ce spui și vorbești.

Bebe este cel care trebuie îngrijit, hrănit, protejat,, dar la fel și mama, în plus ea este cea care are nevoie de informații bazate pe dovezi,

cea care nu trebuie bombardată cu așteptările unor mame perfecte

.

cea care are nevoie de spațiu, timp, de: E OK, TE INTELEG, SUNT AICI  pentru a trece prin procesul de a deveni mamă, pentru a procesa aceste schimbări într-un mod realist

Nu uita „este nevoie de un trib întreg pentru a crește un copil” , frumosul proverb care nu se referă la DOAR partea de educație a copilului, ci se referă la tot, iar alăptarea face parte din tot.

Aceasta este povestea Hello Mama, povestea a 3 mame care își doresc să crească alte mame. Dacă și tu vrei să faci parte din proiectele Hello Mama, urmărește îndeaproape pagina noastră ca să afli cum poti face acest lucru.

Vă îmbrățișăm!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *