Parenting Resurse

Cel mai bun cadou oferit unei mame?

Se apropie Crăciunul, vine perioada în care oferim dar și primim cu plăcere cadouri, daruri. Cui nu-i plac cadourile? Dar ce cadou ar fi potrivit pentru o mamă care alergă mereu după timp, care uneori de-abia apucă 5 minute în duș?

Fiecare soț care își dorește sărbători în pace, se  gândește la cadoul ideal pentru perechea sa. Dragilor, vă dau un sfat, nu vă complicați în alegerea unui cadou. Fără bijuterii, fără haine, fără flori, fără parfumuri.  Cel mai bun cadou pe care i-l poti face unei mame, iubitei, soției este să aibă timp pentru sine.

Toți experții în parenting, toate „manualele” mamei perfecte, toate aspectele creșterii copiilor se concentrează asupra a ceea ce este mai bine pentru bebeluș, desigur. Dar maternitatea conștientă și responsabilă trebuie să cuprindă și bunăstarea mamei.

Nu există și nu vor exista niciodată mame perfecte. Cel puțin eu nu sunt și îmi dau voie să nu fiu…pentru că sunt om. Ca și tine, ca și iubita ta.

Și nu contează că uneori mamele fac greșeli sau „trișează”, uneori asta e tehnica mamelor de „supraviețuire”.  Da, uneori lasă copilul la tv, special ca să fie ele cu ele.

Așadar cel mai bun cadou pe care i-l poți face iubitei tale e acesta, timp singură, cu ea însăși, să se asculte, să se îngrijescă, să se vădă căci sigur uneori simte ca nu s-a mai văzut de mult.

Pentru a umple cupa copilului cu seninătate și răbdare o mamă trebuie să se îngrijească de sine.

Puține mame mărturisesc cât de provocatori sunt primii ani cu bebelușii, copiii mici sau preșcolarii. De fapt, poți înțelege pe deplin ce înseamnă maternitatea doar atunci când o traversezi.

Trecerea de la sarcină la statutul de mamă înseamnă o ajustare majoră a vieții – atât fizic, cât și emoțional.. O mamă se poate simți tristă, iritată, descurajată și cu toate astea să își iubească enorm copilul.

Poate că era pe deplin conștientă de ceea ce presupune acest dublu rol de femeie-mamă, sau poate că nu. Oricum ar fi fost, o mamă luptă, luptă să fie prezentă, dedicată, se reinventează.

Mama e acolo pentru tot și pentru toți … cu excepția ei. Și sigur aude din multe alte părți cum altele au crescut mai mulți copii ca ea și au auzit și că atunci când nu mai pot, sigur mai pot UMPIC.

Dă-i voie să NU MAI poată, nici măcar UMPIC. Fii primul care să o înțeleagă. Tatăl care se ocupă de plânsul bebelușului, care îl leagănă, care îi schimbă scutecele și îl învață primele cuvinte, nu o „ajută” pe mama, nu își „ajută” soția, ci el exercită cel mai minunat și responsabil rol din viața sa: cel de tată.

Dragostea este judecată de mulți, nu fi tu cel care pune la îndoială dăruirea iubitei tale atunci când spune că i-e dor să aibă mai mult timp, mai mult spațiu … doar pentru sine. Oferă-i timpul înainte să simtă că nu mai poate.

Copilul tău are nevoie de mama sa.  Și mama de el. Suntem mamifere, ne este înscris în fire să le dăm copiilor nopțile, zilele  noastre, atenția, toată dragostea, laptele nostru printre multe alte lucruri pe care i le dăm.  Și uneori mama vrea o baie singură, o pagină citită în liniște, 20 de minute pentru ea.

Când copilul este alăptat, în special când este mic, mama poate simți că are literalmente un loc de muncă cu normă întreagă. Mamele care alăptează fac treabă în mod normal atunci când bebe doarme, sarcini rapide. Alege să fii acolo, să fi tu cel care realizează acele sarcini ca ea să aiba timp pentru ea. Ia copilul la plimbare și lasă-i timp pentru o baie lungă.

Există atât de multă vină aruncată înspre mame. Nu fi tu, iubirea vietii ei primul care să nu o înțelegă, ajut-o să dea volumul mic la ceea ce spun alții și să să se concentreze asupra a ceea ce simte ea, voi.

Acesta cred că este cadoul perfect pentru orice mamă, puțin timp pentru ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *