Nutriție mami și bebe

7 idei de prânz hrănitoare pentru copiii mofturoși

Copiii mofturoși pot fi o provocare pentru orice părinte. Atunci când vine vorba de prânz, poate fi dificil să găsiți idei care să fie atât hrănitoare, cât și atractive pentru copii.

Iată câteva idei de prânz hrănitoare pentru copiii mofturoși:

1. Sandwich-uri cu legume

Sandwich-urile sunt o opțiune clasică pentru prânz, dar pot fi făcute și mai interesante prin adăugarea de legume. Încercați să folosiți pâine integrală, legume proaspete sau gătite și unt de arahide, hummus sau alt sos sănătos.

2. Salate

Salatele pot fi o modalitate excelentă de a oferi copiilor o varietate de legume. Încercați să folosiți o varietate de legume, cum ar fi salată verde, morcovi, roșii, castraveți și ceapă. Puteți adăuga, de asemenea, proteine ​​din pui, pește sau leguminoase. Și veți face totul și mai distractiv dacă îl veți implica pe cel mic în pregătire.

3. Supe și ciorbe

Supele și ciorbele sunt o modalitate excelentă de a oferi copiilor o porție de legume într-un mod hrănitor și ușor de mâncat. Încercați să folosiți o varietate de legume, cum ar fi spanacul, morcovii, cartofii,ciupercile, țelină și păstârnac.

4. Paste

Pastele sunt o opțiune versatilă care poate fi servită cu o varietate de garnituri. Încercați să folosiți paste integrale și să adăugați legume, proteine ​​și sosuri sănătoase.

5. Omlete

Omletele sunt o modalitate rapidă și ușoară de a oferi copiilor o porție de proteine. Încercați să adăugați legume, cum ar fi ceapă, ardei gras sau roșii.

6. Quiche

Quiche-urile sunt o modalitate excelentă de a oferi copiilor o porție de proteine ​​și legume într-un singur fel de mâncare. Încercați să folosiți o varietate de legume, cum ar fi ceapă, ardei gras, roșii, ciuperci și broccoli.

7. Brânză și fructe

Brânza și fructele sunt o gustare sănătoasă și hrănitoare care poate fi servită ca prânz. Încercați să folosiți o varietate de brânzeturi, cum ar fi cheddar, mozzarella și feta, și o varietate de fructe, cum ar fi mere, banane, portocale și struguri.

Iată câteva sfaturi suplimentare pentru a ajuta copiii mofturoși să mănânce un prânz sănătos:

  • Oferiți-le copiilor o varietate de alimente. Acest lucru îi va ajuta să se obișnuiască cu gusturi noi.
  • Nu vă descurajați dacă copilul dvs. nu mănâncă tot ce îi oferiți. Continuați să oferiți o varietate de alimente și, în cele din urmă, vor începe să mănânce mai multe.
  • Faceți din mese o experiență plăcută. Așezați-vă la masă împreună și faceți din mese o oportunitate de a petrece timp împreună.

Cu puțină răbdare și perseverență, puteți ajuta copiii mofturoși să mănânce un prânz sănătos și hrănitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *